Om

Brf Tegnér är byggd 1953-54.


I början tillhörde vi Riksbyggen, men 1990 blev vi en fristående bostadsrättsförening. Allt sköts av styrelsen, med hjälp av vaktmästare och entrepenörer.


Styrelsen har en expedition att tillgå för sitt arbete. Ingång vid kortsida Tegnérvägen 3C. Här sköts bl a  kontraktskrivning mellan köpare och säljare, och här sker alla styrelsemöten. (Vi har inga kontorstider, så telefonen kan bara svaras i när någon är på plats.)


Vårat organisationsnummer är 776400-1520.Lägenheter


Medlemmarna äger 8 huskroppar med en sammanlagd bostadsyta av ca 9 078 kvm fördelade på 1:or till 4:or. Vissa är hopslagna till 5:or.


Det finns: 34 st ettor på mellan 17-39,5 kvm.

                  72 st tvåor på mellan 49-60,5 kvm.

                  39 st treor på mellan 69-72,5 kvm.

                    7 st fyror på 93,5 kvm.


Lägenheterna har jordfelsbrytare.

Karlskoga stadsnät är indragen i alla lägenheter.

Tuna TV är ansvariga för TV-utbudet.

Lägenheterna med balkong är samtliga försedda med inglasning.

Tillgång till tvättstuga, torkrum och mangelrum.

Minitvättstuga utan förbokning.


I månadsavgiften ingår:

Värme och vatten.

Elförbrukning till en viss gräns beroende på lägenhetsstorlek.

Inre och yttre skötsel av gemensamma ytor.


Föreningen äger även Tegnergården, som i dagsläget hyrs av Finska Föreningen.


Det finns ett varmgarage med 24 platser. Till den är det kö, som man får säga till om att man vill ha. Hyran är på 321 kronor.


Parkeringsplatser finns det 100 stycken med motorvärmaruttag. Här har parkeringarna räckt till utan behov av kö. Hyra för p-plats är 129 kronor.


Markytan är på 21.560 kvm.

Grönområden med bl a vindskyddade uteplatser.

Tvättstugor

Det finns två tvättstugor på Tegnér. Den ena ligger i källaren till Tegnérvägen 7 och den andra i källaren till Tegnérvägen 13.

Gemensamt för bägge tvättstugorna är att de har tre tvättmaskiner, en centrifug och en torktumlare installerade. Tillhörande torkrum och mangelrum finns.

Bokning görs med taggar tillhörande respektive lägenhet på en bokningstavla nere vid tvättstugan eller via webben.


Det finns även vid bägge tvättstugorna en MINI-tvättstuga. Den behövs inte bokas och är ENDAST till för den som inte har bokat den ordinarie tvättstugan och behöver snabbt tvätta en eller ett par plagg.


I tvättstugorna försöker vi att inte slänga kartonger och plastflaskor i soppåsen. Detta gör vi både för miljön och för våran egen skull.(Mindre med sopor-mer plats i sopskåpen.) Papp och papper slängs i de blå kärlen som står placerade ute på Tegnér. Plast görs som med all plast, sköljs ur och slängs i miljöstationerna som kommunen har utplacerade.

Parkeringar

Föreningen har ca 100 parkeringar med tillhörande elstolpe för uthyrning. De är i första hand avsedda för dem som har bil och inte har garageplats. De med garageplats får hyra p-plats om det finns gott om platser kvar. Allt för att det ska bli så rättvist som möjligt.


Besöksparkeringar

Besöksparkeringar är precis som det låter - endast för gäster, ej för de som bor i föreningen.

Det finns 10 platser, varav fyra finns bakom 3:an,fyra vid gaveln på 9:an och två framför 15:on.

Besökarna får en parkeringstillståndslapp att placera väl synlig på framrutan av den de ska besöka. Saknas tillstånd på bilen och bevakningsföretaget kommer, så åker Ni på böter.


Vägen

Vägen är enkelriktad och med en högsta tillåtna hastighet på 30 km/h. Det är endast sista biten på Tegnérvägen som har mötande fil. Detta beroende på att Flygfältsvägens medlemmar har infarten till sina p-platser från Tegnérvägen. Vägbulor gjordes för att hastighetsbegränsningen inte efterföljdes. Vi har mycket barn som korsar Tegnérvägen på sin väg till och från skolan.


Garage

Det finns ett garage i början på Tegnérvägen. För att få en plats i den krävs att man ställer sig i kö.( Prata med vicevärden). Garaget har 24 platser och tvättmöjligheter. Om man vill ha fjärrkontroll kan man få låna en mot en depositionsavgift.

SNÖRÖJNING


Vägarna sköts idag av Bert Anderssons Maskinentrepenad. De har även jour på kvällar och helger.Parkeringar tar de i den mån de kommer åt. Ett visst avstånd behövs hållas ifall de får släng på plogbladet. Det är inte roligt varken för dem eller den som drabbas, ifall dettta skulle ske.

Snöskovlar ska finnas i varje trapphus, så att man kan skotta sin parkering,om inte snöröjarna kom åt.


Vaktmästaren skottar utanför trapphus, gångvägar och garageuppfarten på sin ordinarie arbetstid. Vissa gånger kan hon ringas in men hon har inte jour. Därför är det bra om så många som möjligt hjälper till på kvällar och helger. Allt för att spara  pengar.

Copyright © All Rights Reserved.